Refinansiering av boliglån

Det finnes en rekke fordeler med å refinansiere boliglånet, enten du ønsker bedre lånebetingelser eller ekstra midler for å finansiere oppussing, bilkjøp eller andre investeringer. I denne artikkelen har vi sett nærmere på noen av de smarteste grepene du kan gjøre med boliglånet.

Flytt forbrukslån ved å refinansiere boliglån

Har du både forbrukslån og boliglån, bør du definitivt sjekke om du kan refinansiere det dyre forbrukslånet ved hjelp av boliglånet for å få lavere rente. På denne måten kan du bake dyr gjeld inn i boliglånet og potensielt spare store kostnader. Siden banken har sikkerhet i boligen din vil lånerisikoen være mye mindre, slik at du oppnår en mye lavere rente og bedre lånevilkår enn du ville hatt med kredittkortgjeld eller forbrukslån.

Eksempel på hvordan man kan refinansiere forbrukslån og annen dyr gjeld

Du har 100.000 kroner i kredittkortgjeld og forbrukslån som du ønsker å bli kvitt ved å refinansiere boliglånet. Siden du har en belåningsgrad på kun 70%, ut fra en verdivurdering på 3.000.000, har banken gått med på å øke størrelsen på boliglånet. Du øker dermed gjelden på boliglånet på 100.000 kroner som du benytter til å betale tilbake kredittkortgjelden.

Refinansiere boliglån for å kjøpe bil

Skal du låne penger for å kjøpe ny bil? Da kan det å refinansiere boliglån være et veldig bra redskap for å få best mulig rente. Dersom du allerede har rammelån (flexilån) og allerede har betalt ned mye på boligen kan du enkelt finansiere bilkjøpet ved hjelp av boliglånet. Så lenge du låner penger innenfor den totale lånerammen, vil du dermed kunne låne penger til bilkjøpet til samme rente som boliglånet.

Eksempel på hvordan man kan bake billånet inn i boliglånet

Har du brukt 2,2 millioner av lånerammen du fikk på 3 millioner, er det dette du betaler for. Du har dermed 800.000 kroner igjen du kan bruke innenfor lånerammen til bilkjøp. Pengene får du disponibelt i nettbanken og vanligvis til langt lavere rente enn dersom du hadde benyttet billån eller forbrukslån.

Verdivurdering ved refinansiering

De fleste som har eid bolig i noen år vil oppleve at den stiger i verdi. Dette er positivt i seg selv naturligvis, men det er også en grunn til at du kan spare penger. Når verdien på boligen din stiger, så synker belåningsgraden og sikkerheten øker for banken. Dermed er du i en god posisjon når det gjelder å få bedre lånebetingelser og rente fra banken din. Du kan refinansiere boliglån hos din eksisterende bank, eller du kan også flytte lånet til en annen bank for å få best mulig betingelser. Det er viktig å beregne kostnadene du vil ha med verdivurderingen, slik at du er sikker på at renteforskjellen ved refinansieringen vil gi en netto besparelse.

Takst for å refinansiere boliglån

For å refinansiere boliglån, er en av forutsetningene at du kan dokumentere verdiøkningen på boligen din. Dette gjøres vanligvis ved hjelp av en e-takst fra en eiendomsmegler. E-taksten skal være datert og signert, og ikke være eldre enn 6 måneder. Dersom du har kjøpt boligen for mindre enn 6 måneder siden, må verdivurderingen være tatt etter at boligen ble kjøpt. E-taksten får du tilsendt på mail, samt en referansekode som sendes til banken din.
trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023