Refinansiere forbruksgjeld

Det å refinansiere forbruksgjeld kan være et effektivt verktøy for å oppnå bedre lånebetingelser. Ikke bare blir du kvitt rådyre rentekostnader, men du kan også få bedre kontroll på økonomien ved å samle all gjeld på ett sted. Vi har sett nærmere på hvordan du kan oppnå størst mulig besparelser ved å flytte gjeld knyttet til kredittkort eller forbrukslån.

Hvor er det best å refinansiere forbruksgjeld?

De fleste største bankene i Norge tilbyr refinansiering av forbruksgjeld, og du kan i tillegg benytte deg av en rekke mindre aktører som har spesialisert seg på refinansieringstjenester. Det lønner seg å ta jobben med å sjekke hos flere aktører slik at du oppnår best mulig lånebetingelser. Husk å sammenligne alle betingelsene inkludert effektiv rente, løpetid, maksimal rente og eventuelle gebyrer. Hver enkelt långiver bør kunne gi deg et estimat på totalkostnaden ved å flytte lånet ditt slik at du enkelt kan sammenligne med andre tilbud.

Hvem kan refinansiere forbruksgjeld?

Kriteriene for å få innvilget refinansiering av forbruksgjeld vil variere fra aktør til aktør. Det som legges til grunn for betingelser og lånebeløp beror i hovedsak på fire forhold:

  • Alder
  • Betalingsanmerkninger
  • Inntekt
  • Løpetid

P: Mange finansaktører har en minimumsalder på 23 år for å søke om å refinansiere forbruksgjeld, og et krav om at man ikke har ubetalte pågående inkassosaker. Når det gjelder inntekt vil du kunne regne med et inntektskrav på mellom 250 000 – 300 000 kroner. I forhold til dokumentasjon vil du bli bedt om å sende inn digitale kopier av skattemeldinger og lønnsslipper fra arbeidsgiver.

Hvor stort beløp kan jeg refinansiere?

Refinansiering av forbrukslån tilbys ofte i størrelsesorden fra 25 000 til 500 000 kroner. Hvor stort beløp du kan få innvilget for å refinansiere forbruksgjeld bestemmes ut fra en helhetsvurdering. Lånerisikoen knyttet til kreditthistorikken vil også være utslagsgivende når det gjelder hva slags betingelser og løpetid du får på lånet. Du søker om refinansiering på enkelt vis ved å fylle ut søknadsskjema på nettet, og du får vanligvis kjapp tilbakemelding på hva som kan tilbys. 

Refinansiere forbruksgjeld uten sikkerhet i bolig

Du kan velge å refinansiere forbruksgjeld med eller uten sikkerhet. Eier du egen bolig kan det å refinansiere med sikkerhet ofte lønne seg da det gir lavere rente enn uten sikkerhet. Dersom du ikke eier bolig, er det likevel mulig å gjennomføre refinansiering av forbruksgjeld fra kredittkort og forbrukslån. I tillegg til de største bankene finnes det en rekke aktører som tilbyr refinansiering av forbruksgjeld uten sikkerhet, og det kan lønne seg å innhente flere tilbud før du gjør ditt endelige valg.

Refinansiere forbruksgjeld med sikkerhet i bolig

Dersom du eier bolig, er det å refinansiere med sikkerhet i boligen, i de fleste tilfeller, den rimeligste måten å refinansiere forbruksgjeld. Da banken har pant i boligen er risikoen veldig lav sammenlignet med forbrukslån og kredittkortgjeld. Derfor oppnår du mye lavere rente ved å bake inn smålånene og dyre forbruksgjeld i boliglånet, og du kan redusere de månedlige gjeldskostnadene. Det kan ofte lønne seg å gjøre en ny verdivurdering av boligen som et ledd i å oppnå best mulig betingelser, men husk at dette også kan medføre ekstra kostnader.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023