Refinansiere lån

Har du smålån og kredittkortgjeld? Ved å refinansiere lånet kan du få gunstigere lånebetingelser og bedre oversikt over økonomien. Her er en oversikt over hvordan du kan redusere gjeldskostnadene betraktelig med enkle grep.

Hva betyr det å refinansiere lån?

For å forstå hva det betyr å refinansiere lån er det viktig å huske at du står helt fritt til å flytte lånene dine. Et lån har en verdi for en finansaktør fordi de tjener penger på rentene og gebyrene de pålegger deg. Dersom du oppnår bedre betingelser hos en annen aktør kan du flytte lånene dine slik at du sparer penger ved å betale lavere rente.

Hva kan man bruke refinansiering til?

Du kan refinansiere både små og store lån. Har du flere kredittkortgjeld og forbrukslån kan du refinansiere lånene dine ved å samle lånene dine i et større lån. Dersom du har boliglån, kan du refinansiere lånet ditt ved å flytte lånet til en annen bank eller øke lånet ditt for å finansiere prosjekter du vil realisere.

Refinansiere forbrukslån

Det å refinansiere lån er et smart verktøy dersom du har dyre forbrukslån. Når du refinansierer smålån og kredittkortgjeld i et felles lån kalles det samlelån. I stedet for å måtte betale høy rente og en rekke gebyrer vil du dermed kunne samle lånene på ett sted og få bedre betingelser. Slik slipper du å forholde deg til flere forskjellige långivere, og kan i stedet forhandle frem en god avtale med en enkelt aktør.

Samle lån og gjeld på ett sted

Dersom du allerede har nedbetalt en god del av boliglånet ditt kan du spørre banken om å refinansiere boliglånet, slik at du får frigitt kapital som du kan benytte til å nedbetale forbrukslånet. Ved å refinansiere lån og kredittkortgjeld ved hjelp av boliglånet vil du kunne få lavere rente enn på kredittkort og forbrukslån fordi banken har sikkerhet i boligen din. De fleste banker tilbyr refinansiering med sikkerhet, og er noe du bør vurdere for å spare kostnader og få full kontroll på økonomien.

Refinansiere lån ved å flytte boliglån

Når verdien på boligen stiger og belåningsgraden synker gir det grunnlag for å oppnå gunstigere lånebetingelser. Ved å refinansiere lån og kredittkortgjeld kan man enkelt flytte boliglånet til en annen bank som tilbyr gunstigere rente og lånebetingelser. Mange velger også å refinansiere lån knyttet til boligen for å frigjøre midler til oppussing, kjøp av bil, bygging av garasje, eller andre prosjekter som krever store beløp. Her er det viktig å huske at de fleste banker krever en belåningsgrad på godt under 80% som kriteria for å innvilge ekstra lån knyttet til boliglånet.

Når bør man IKKE refinansiere lånet?

For det første bør man sjekke grundig hva det koster å gjennomføre selve refinansieringen. Dersom du blir nødt til å ta takst på boligen din, kan det fort påløpe flere tusen kroner i ekstrakostnad. Deretter bør du se på renteforskjellen mellom ditt nåværende lån og dessuten sammenlikne gebyrene. Ved å regne ut netto besparelse finner du raskt ut om det er verdt å ta seg bryet med å refinansiere dyre smålån og kreditkortgjeld.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023