Vurderer du refinansiering uten sikkerhet?

Det å refinansiere uten sikkerhet kan spare deg for store beløp dersom du sliter med dyre smålån og kredittkortgjeld. Vi har sett på fordelene og ulempene ved å benytte seg av refinansiering uten sikkerhet i bolig.

Hva er refinansiering uten sikkerhet?

Refinansiering uten sikkerhet er et verktøy for å samle dyre lån med høye renteutgifter i et større lån på bedre betingelser. Du flytter rett og slett gjelden din fra en dyr långiver (f.eks. et kredittkortselskap) til en billigere långiver (f.eks. en bank). Den nye långiveren overtar den gamle gjelden og utløser de utestående gjeldspostene. På denne måten får du kun én aktør å forholde deg til, og kan konsentrere deg om å betale et enkeltstående månedlige avdrag.

Hvilke banker tilbyr refinansiering uten sikkerhet?

Refinansiering er noe som tilbys både av de største bankene og mindre aktører i finansbransjen. Du kan dessuten benytte deg av finansielle rådgivere og lånemeglere som vil ta jobben med å finne det beste tilbudet. Rentesats og betingelser kan variere ganske mye, så sett deg godt inn i hvert tilbud du mottar. Dersom du velger en ukjent aktør, kan det også lønne seg å sjekke om selskapet er godkjent av finanstilsynet for å operere i Norge.

Hvor mye kan jeg få utbetalt i refinansiering uten sikkerhet?

De fleste tilbydere av refinansiering uten sikkerhet vil ha et maksimalt tak på rundt 600 000 kroner. Beløpet du får godkjent kommer an på ulike faktorer som inntekt, gjeldsgrad og kredittverdighet. Når det gjelder refinansiering for å redusere annen dyr gjeld, er det dessuten viktig å huske på at du ikke får pengene direkte utbetalt på konto. Dersom lånesøknaden din blir godkjent og du signerer de nye lånepapirene dine, godtar du også at den nye långiveren betaler gjeldspostene hos kreditorene dine. Pengene vil derfor ikke gå via kontoen i det hele tatt. Enkelte banker kan også be om fullmakt til å fjerne kreditt som du har hatt hos gamle kreditorer.

Kan jeg få ekstra penger utover å betale ned på gammel gjeld?

Dersom du får godkjent lånesøknad om refinansiering uten sikkerhet, vil du maksimalt kunne låne det du trenger for å utløse den gamle gjelden. På grunn av vedtekter regulert av Finanstilsynet vil det ikke være mulig for banken å øke refinansieringslånet for å gi låntager ekstra penger til forbruk eller andre formål enn å betale tilbake gjeld. Dersom du ønsker å ta opp lån utover refinansieringen må du derfor ta opp et nytt separat forbrukslån.

Hva om jeg får avslag på refinansiering uten sikkerhet?

Dersom du får avslag på refinansiering uten sikkerhet finnes det fortsatt muligheter som du kan benytte deg av. Dersom du har betalingsanmerkninger er det først og fremst refinansiering med bolig eller fritidsbolig som sikkerhet som gjelder. Dette kan være egen bolig, eller bolig eid av en medlåntaker. Ved å søke om såkalt omstartslån kan du erstatte den gamle gjelden din med et mye gunstigere lån med sikkerhet i bolig. På denne måten sparer du rentekostnader og får bedre oversikt over økonomien din.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023