Lån med betalingsanmerkninger

Selv om det er vanskelig å få lån med betalingsanmerkninger finnes det fortsatt muligheter du kan benytte deg av. Spesielt dersom du kan stille sikkerhet i form av bolig og eiendom vil du kunne finne flere aktører som er villige til å refinansiere boligen slik at du frigjør midler.

Søke om lån med betalingsanmerkninger

Vanlige grunner til betalingsanmerkninger er ubetalte regninger som har gått til inkasso, konkurser eller tvunget lønnstrekk. Dette skjer etter gjentatte purringer og er det siste skrittet før kreditor går til rettslige skritt. Dermed oppstår det et rødt flagg hver gang långiver gjør en kredittvurdering av deg, slik at du blir klassifisert som dårlig betaler.

Vanligvis vil bankene ikke innvilge lån til personer med betalingsanmerkninger, da de anser risikoen for å være for høy. Bankene har også et ansvar for å ikke øke gjelden til personer som allerede sliter med økonomien. Dersom du allerede har et boliglån, vil du likevel kunne få lån av enkelte banker ved å refinansiere boligen din slik at du kan frigjøre midler.

Hvilke banker gir lån med betalingsanmerkninger?

Enkelte banker har spesialisert seg på lån med betalingsanmerkninger på basis av refinansiering med pant i bolig. En forutsetning for at denne type lån innvilges er at betalingsanmerkningen gjøres opp før lånet utbetales, eller at kravet gjøres opp som en del av refinansieringspakken. Dermed vil anmerkningen bli slettet, og låntaker får en mulighet til å komme seg ut av en økonomisk vanskelig situasjon.

Å refinansiere med sikkerhet i bolig er en god mulighet som gjør at du kan betale ned på smålån, kredittkortgjeld, forbrukslån, og annen gjeld slik at du får bedre oversikt. Du vil ofte få bedre rente og lånebetingelser på det nye lånet, og det vil derfor være mer lønnsomt enn å ha kredittkortgjeld hos flere ulike banker.

Låneprosessen når andre banker sier nei

Utlånsrenten på lån med betalingsanmerkninger kan variere voldsomt, så det lønner seg alltid å sammenlikne en rekke ulike aktører. Det er kostnadsfritt og uforpliktende å søke om lån, så alt du trenger er å sette av nok tid til å fylle ut låneskjemaene som du finner på bankenes nettsider. Det kan også lønne seg å benytte seg av en uavhengig finansiell rådgiver som vil innhente lånetilbud på dine vegne.

Hvordan få lån med betalingsanmerkninger?

Banker som tilbyr lån med betalingsanmerkninger vil kreve dokumentasjon før de setter i gang med selve behandlingen. Nødvendig dokumentasjon inkluderer ofte:

  • De siste tre lønnsslippene utstedt av arbeidsgiver
  • Siste skattemelding
  • Verdivurdering av bolig (dersom tilgjengelig)

Dersom belåningsgraden din er lav nok i forhold til verdien på boligen din, vil du dermed kunne erstatte dyre forbrukslån og kredittkortgjeld ved å refinansiere boliglånet ditt. Her er det viktig å huske på at bankene har begrensninger på hvor høy belåningsgraden kan være på boligen din.

Eksempel på hvordan man kan refinansiere med betalingsanmerkninger

Verdien på boligen er 3.000.000 og belåningsgraden er 70%. Banken ser seg villig til å refinansiere lånet slik at du kan øke belåningsgraden til 75%, noe som gir deg tilgang til å låne 150. 000 kroner. På denne måten vil du kunne få innvilget lån med betalingsanmerkninger og kan samle fordyrende smålån og kredittkortgjeld på ett sted.

Les mer: Hva skjer når boligen din blir tvangssolgt?

 

 

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023