Refinansiering av gjeld

Refinansiering av gjeld er et av de viktigste grepene du kan gjøre for å få orden på økonomien, og sørge for å bli kvitt høye rentekostnader. Spesielt når det gjelder kredittkortgjeld er det mye penger å spare da rentene ofte er skyhøye i forhold til andre typer lån.

Trenger du å refinansiere?

Kredittkort er veldig praktiske da man får en ekstra kreditt som kan benyttes gratis så lenge man betaler tilbake pengene, vanligvis innen 30-45 dager. I tillegg kan kredittkort gi mange fordeler som reiseforsikring og bonuspoeng hos flyselskaper. I visse situasjoner er det dessuten umulig å unngå å benytte kredittkort, som f.eks. ved bestilling av leiebil i utlandet. Benytter man kredittkort på vanlig måte og stort sett betaler tilbake kreditten ved forfall, er det derfor ingen grunn til å vurdere refinansiering av gjeld.

Når kan refinansiering av gjeld lønne seg?

Problemene med kredittkort oppstår når du ikke betaler tilbake kreditten innen fristen slik at rentene begynner å løpe. Se for deg at du har et kredittkort med gjeld på 80 000 og betaler en rente på 30% per år. På et år betaler du hele 24 000 kroner bare i renter. I tillegg kommer avdragene. Ved refinansiering av gjeld vil du kunne samle smålånene dine i et større forbrukslån og redusere renten til mellom 5% og 15%. På denne måten kan du halvere renteutgiftene i forhold til å fortsette å betale tilbake rådyr kredittkortgjeld.

Derfor bør du refinansiere gjeld knyttet til kredittkort

På grunn av de skyhøye rentene bør man betale tilbake kredittkortgjeld så raskt som mulig. Dersom du sliter med denne typen gjeld fra et eller flere kredittkort, bør du vurdere de følgende fordelene knyttet til refinansiering av gjeld:

  • Faste månedlige avdrag: I stedet for at kredittkortregningene strømmer på med forskjellige forfallsdatoer, får du et enkelt månedlige avdrag å forholde deg til.
  • Sinnsro: Når du samler all gjelden i et enkeltstående lån gjør det naturlig nok enklere å holde oversikt over økonomien, slik at du ikke bruker mer penger enn du har råd til. På denne måten kan det å refinansiere gjeld sørge for at du slipper å engste deg uforutsette avdrag og utgifter.
  • Lavere rente: Selv om et samlelån uten sikkerhet vil gi høyere rente enn f.eks. boliglån vil du kunne regne med å spare betydelige beløp sammenliknet med å betale på kredittkortgjeld. Dermed reduserer du de månedlige kostnadene og får bedre økonomi totalt sett.

Hvordan kommer jeg i gang med refinansiering av gjeld?

Du bør starte med å lage en oversikt over all gjelden din, slik at du enkelt kan fylle i søknadene til hver enkelt långiver. Det finnes en rekke aktører som har spesialisert seg på refinansiering av gjeld, og det lønner seg å sammenlikne flere tilbud før man inngår avtale. Husk at du vil bli bedt om å legge ved dokumentasjon som lønnsslipper og skattemelding. Dersom du har hatt vanskeligheter med å betale gjelden din er det dessuten viktig at du ikke refinansierer gjeld ved å låne mer enn hva du faktisk har i utestående gjeld.

Hva skjer etter at refinansieringsavtalen er inngått?

Långiver vil gjøre det meste av ryddejobben for deg ved at gjeldspostene blir betalt med det nye lånebeløpet. Dette er noe tilbydere av refinansieringslån gjør for å redusere risikoen for at du benytter det nye lånet til andre formål enn å betale tilbake gjeld. Når den gamle gjelden er betalt tilbake vil du dermed kun måtte forholde deg til månedlige avdrag på det nye lånet.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023