Refinansiering av lån

Refinansiering av lån betyr å gjøre endringer på lån du allerede har, slik at du får bedre lånebetingelser eller frigjør kapital til å investere i f.eks. oppussing av bolig. Alle som har gjeld, enten det gjelder kredittkortgjeld eller boliglån bør ta seg tid til å vurdere refinansiering. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan du kan samle lånene dine og oppnå bedre rente, færre gebyrer og lavere månedlige utgifter.

Hvorfor refinansiere lån?

Refinansiering av lån kan gi vesentlig reduserte rentekostnader. Dette er spesielt tilfelle i situasjoner hvor man tar opp et nytt og billigere lån for å betale ned gammel gjeld bestående av dyre smålån og kreditter. Her er noen av fordelene:

  • Bedre rente på lånet
  • Færre gebyrer
  • Kontroll over økonomien
  • Gunstigere nedbetalingstid
  • Større motivasjon til å nedbetale gjelden

Refinansiering av lån gir rimeligere lån

Renten i markedet varierer, og det kan være store forskjeller i rentebetingelser fra bank til bank. Ved å undersøke flere aktører vil du kunne oppnå best mulig betingelser. Rentekostnaden på det nye lånet vil bli vurdert på grunnlag av din økonomiske situasjon og historikk. Først og fremst ser man på inntekten din, din totale gjeldsbyrde og om du har betalingsanmerkninger. Det kan også være krav om minimumsalder og opphold i Norge for å få innvilget refinansiering av lån.

Hva om jeg ikke oppfyller kriteriene for refinansiering av lån?

Dersom du har lav inntekt på under 200 000 kroner i året eller har betalingsanmerkninger vil det bli vanskelig å få innvilget refinansiering av lån. Det finnes likevel muligheter ved å gjøre et par grep som gjør at banken får større sikkerhet og dermed vil kunne godkjenne det refinansierte lånet.

  1. Refinansiering med sikkerhet i bolig: Dersom du allerede har betalt ned en del på boliglånet ditt vil du kunne søke om et ekstra lån på boligen din som kan benyttes til refinansiering av lån. Da banken har sikkerhet i boligen vil de tilby en mye lavere rente enn ved forbrukslån og kredittkortgjeld. Dersom du sliter med lav inntekt eller betalingsanmerkninger er dette en mulighet for å øke sjansene for å få lånet innvilget.
  2. Refinansiering med medlåntaker: Dersom du søker om refinansiering av lån sammen med en annen person vil sjansene være større for at det nye lånet vil bli innvilget. Dette fordi dere vil søke på grunnlag av to inntekter, noe som gjør at banken oppnår lavere risiko. Renten du får med en medlåntaker på lånet vil som oftest være mye lavere enn dersom du søker på egen hånd. En fordel med denne typen lån er at du ikke trenger å sette pant i bolig som sikkerhet for banken.

Får kontroll på økonomien

Har du en rekke forskjellige smålån og kredittkortgjeld er det lett å miste oversikten. Ved refinansiering av lån får du muligheten til å samle alle lånene dine på ett sted slik at du får en mer ryddig og oversiktlig økonomi. Dersom du refinansierer gjennom den faste banken din, får du dermed full oversikt i nettbanken over alle inntekter og utgifter.

Refinansiere lån ved å flytte boliglån

Når verdien på boligen stiger og belåningsgraden synker gir det grunnlag for å oppnå gunstigere lånebetingelser. Ved å refinansiere lån og kredittkortgjeld kan man enkelt flytte boliglånet til en annen bank som tilbyr gunstigere rente og lånebetingelser. Mange velger også å refinansiere lån knyttet til boligen for å frigjøre midler til oppussing, kjøp av bil, bygging av garasje, eller andre prosjekter som krever store beløp. Her er det viktig å huske at de fleste banker krever en belåningsgrad på godt under 80% som kriteria for å innvilge ekstra lån knyttet til boliglånet.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023