Slik kan du stoppe tvangssalg av bolig

Vi går gjennom hvilke grep du kan gjøre for å stoppe tvangssalg av bolig, slik at du får et pusterom og kan fokusere på tiltak som sikrer deg økonomisk på lengre sikt. Tvangssalg er en veldig stressende og traumatisk prosess, men ikke fortvil. Det finnes finansielle grep som gjør at du får hodet over vannet og kan komme ut av den vanskelige situasjonen.

Dette er grep du bør vurdere for å stoppe tvangssalg av bolig:

Omstartlån

Et omstartlån er et refinansiert spesiallån rettet mot personer som har kommet inn i en uheldig økonomisk situasjon og kan bidra til å stoppe tvangssalg av bolig. Ved omstartlån refinansierer du ditt eksisterende boliglån ved å ta et høyere lån slik at du har midler til å utløse kortsiktig dyr gjeld som du sliter med å betale. Siden banken har pant i huset ditt vil du få en mye lavere rente enn hva er typisk for kredittkortgjeld og forbrukslån. På denne måten vil du redusere de månedlige utgiftene dine betrakting på sikt, slik at du slipper å slite med ubetalte avdrag og regninger.

Fordeler med omstartlån:

 • Du kan låne inntil 85% av boligens verdi
 • Betalingsanmerkninger godtas
 • Du samler alle lån på ett sted
 • Rentekostnadene reduseres
 • Enkelt oversikt med en månedlig regning
 • Banken hjelper deg å innfri dyr gjeld
 • Du kan stoppe tvangssalg av bolig

Dersom du allerede har betalingsanmerkninger er det stor sannsynlighet for at banken din vil si nei til et refinansiert omstartlånet. Dette fordi risikoprofilen din er endret, og banken vil anse det som mindre sannsynlig å få pengene tilbake. Dersom du får avslag på lånesøknaden, gjelder det å ikke gi opp. Det finnes en rekke finansielle aktører som har spesialisert seg på å refinansiere lån for personer med betalingsanmerkninger. Dette er ofte mindre banker som du ikke har hørt om, så her gjelder det å gjøre grundige undersøkelser for å finne frem til en aktør som kan hjelpe deg å stoppe tvangssalg av bolig.

Selg selv for å stoppe tvangssalg av bolig

En måte å stoppe tvangssalg av bolig på er å selge boligen selv før prosessen har gått for langt. Når du får begjæring om tvangssalg vil retten utnevne en såkalt medhjelper, dvs. et advokatfirma eller en eiendomsmegler. Det er denne medhjelperen som vil stå for selve salget, og det er ikke eieren, men tingretten som vil avgjøre om et bud vil bli stadfestet. En bolig som blir tvangssolgt går ofte for en lavere salgssum, og derfor vil det i de aller fleste tilfeller være gunstigere for skyldner å selge boligen sin selv på normal måte.

Fordeler med å selge boligen selv i forhold til tvangssalg:

 • Høyere salgssum
 • Du får midler til å betale tilbake gjeldskravene
 • Mindre omkostninger
 • Du har full kontroll over prosessen
 • Du kan stoppe tvangssalg av bolig

Det å selge boligen selv er en smart måte å stoppe tvangssalg av bolig, slik at du oppnår høyest mulig salgssum. Dersom retten har oppnevnt en medhjelper gjelder det å gå i dialog og vise evne til samarbeide, slik at du får medhold i å selge boligen din på normalt vis.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023