Slik får du hjelp ved tvangssalg av bolig

Trenger du hjelp ved tvangssalg av bolig? Bekymret over konsekvensene og neste skritt? Selv om det kan oppleves som et knyttneveslag i magen å motta varsel om tvangssalg, er det viktig å ikke gi opp og stikke hodet i sanden. Det finnes muligheter. I denne artikkelen se vi nærmere på hvordan du kan komme deg ut av den vanskelige økonomiske knipa.

Du har tid til å få hjelp ved tvangssalg av bolig

Dersom du har mottatt en tvangssalgsbegjæring er det viktig å huske at du har en måned på deg før neste steg i prosessen. Dette betyr at du har tid til å få hjelp ved tvangssalg av boligen. Dersom du benytter denne måneden effektivt, er det stor sannsynlighet for at du vil finne en løsning før tingretten tar kontroll over boligen din og selger den til høystbydende. Helt frem til et bud på huset ditt blir stadfestet av tingretten beholder du muligheten til å innfri kravet og unngå tvangssalg. Her gjelder det derfor å unngå panikk og holde hodet kaldt mens stormen pågår.

Gå i dialog med partene i saken

Det er viktig å huske at et tvangssalg ikke er et mål i seg selv for noen av partene. Kreditor og inkassoselskap har kun som mål å inndrive midlene på snarest mulig vis. Dersom du kan finne en løsning som gjør at kreditor får pengene sine uten å gå til et komplisert skritt som et tvangssalg innebærer, er dette noe de vil stille seg positive til. Det er derfor viktig å ikke bli demotivert og tenke at dette er en prosess som kommer til å gå sin gang uansett.

Økonomisk hjelp ved tvangssalg av bolig

For å få hjelp ved tvangssalg av bolig er det viktig å komme i dialog med alle partene. Gjennom et tett samarbeid med banken, inkassoselskapet, medhjelperen og tingretten vil du komme mye gunstigere ut av det enn dersom du bare lar saken gå sin gang. Det finnes også en rekke aktører som har spesialisert seg på hjelp ved tvangssalg av bolig. Dette inkluderer spesialbanker som tilbyr refinansiering av lån for personer med betalingsproblemer. Så selv om du får avslag i banken når det gjelder å få hjelp, er det viktig å ikke gi opp. Ved hjelp av et såkalt omstartlån vil du kunne refinansiere gjelden du sliter med, og på den måten betale ut kravene uten å måtte tvangsselge boligen din. Benytt derfor mulighetene som finnes for hjelp ved tvangssalg av bolig og snu hver sten for å unngå å miste boligen din.

Juridisk hjelp ved tvangssalg av bolig

Det blir fort kostbart å involvere advokat, og dersom man allerede sliter med økonomien er ikke advokathjelp det første man tenker på. Den offentlige ordningen med fri rettshjelp dekker dessuten ikke juridisk advokathjelp ved betalingsproblemer. I første omgang bør du ta kontakt med Advokatvakten i kommunen din som gir en halv time med gratis rådgivning. Mange hus- og innboforsikringer dekker dessuten rettshjelp, så du bør sjekke om betalingsproblemer er noe som er inkludert i denne forsikringen.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023