Hvordan refinansiere forbrukslån?

Det å refinansiere forbrukslån kan være en smart metode for å oppnå gunstigere lånebetingelser, men passer det for alle? Vi har sett nærmere på hvilke tilfeller man bør refinansiere forbrukslån, og med hva slags verktøy man oppnår best mulig betingelser.

Få oversikt over økonomien

Har du trang økonomi, mange kredittkort og flere forbrukslån som forfaller på ulike datoer? Det kan være utfordrende å holde oversikt og få økonomien til å gå rundt. Ved å refinansiere forbrukslån vil du kunne samle alle lånene på ett sted slik at du kan betale tilbake det du skylder med månedlige avdrag til en enkelståendelångiver. Dersom du refinansierer vil du få full oversikt over alle utgifter og inntekter i nettbanken, slik at du ikke lenger trenger å være redd for purringer fra ulike hold.

Refinansiering med pant i bolig

Dersom du eier egen bolig, vil det i de fleste tilfeller lønne seg å refinansiere forbrukslån og kredittkortgjeld ved å øke boliglånet ditt. Da banken har sikkerhet i boligen din, vil du kunne oppnå langt lavere rente enn på forbrukslån og kredittkortgjeld. Dette er en av de mest vanlige typene refinansiering, og er en flittig benyttet metode for å frigjøre kapital.

P: Dersom du planlegger å refinansiere forbrukslån ved å øke boliglånet ditt er det viktig å ta en verdivurdering på boligen din. Har boligverdien steget etter at du kjøpte, og du i tillegg har betalt ned på lånet slik at den totale belåningsgraden har sunket, er det sannsynlig at du kan få innvilget et større boliglån eller få bedre betingelser.

Refinansiering uten sikkerhet

Dersom du ikke eier egen bolig, kan det fortsatt være gunstig å refinansiere forbrukslån. Når du ikke har sikkerhet for lånet i boligen vil du måtte regne med noe høyere renter enn for lån med sikkerhet. Likevel vil renten ofte være mye lavere enn kredittkortgjeld og forbrukslån, slik at du vil oppnå en netto besparelse over tid. Når det gjelder å få godkjent lån uten sikkerhet vil størrelsen på lånebeløpet bli fastsatt på bakgrunn av en helhetsvurdering. Faktorer som samlet gjeld, alder, inntekt og kreditthistorikk vil påvirke hva slags betingelser du vil bli tilbudt.

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Dersom du har slitt med å tilbakebetale kredittkortgjeld i en lengre periode, er det ikke usannsynlig at du også har pådratt deg betalingsanmerkninger. Flere aktører vil kunne innvilge refinansiering dersom du har betalingsanmerkninger tilbake i tid, men de færreste vil akseptere deg som ny kunde dersom du har aktive inkassosaker mot deg. Dersom du kan stille sikkerhet i egen bolig vil det også bli lettere å få refinansiert forbrukslånet om du har betalingsanmerkninger, men du vil måtte regne med noe høyere rente.

Refinansiering uten fast jobb – Når andre banker sier nei

Dersom du er deltidsansatt, frilanser eller timesansatt er det fortsatt mulig å refinansiere lån med bolig som sikkerhet. På denne måten kan du samle alle lånene dine i boliglånet, til tross for at du ikke er fast ansatt. Mindre aktører er ofte mer fleksible når det gjelder ansettelsesforhold enn de største bankene.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023