Unngå Inkasso Med Disse Enkle Stegene

Ingen liker å finne ut at de mangler betalinger på boliglånet, men dette er fort realitet for svært mange. Valgte du å kanskje prioritere uforutsette regninger? Eller har du kanskje nylig mistet jobben og nå trenger penger raskt? Noen ganger kommer vi i situasjoner vi hadde aldri sett for oss, som å komme på etterskudd med betalingene. Hvis du misligholder boliglånsbetalingene dine og kreditoren din (vanligvis en stor bank) sender varsle om inkasso for å dekke disse ubetalte regninger kan du være i fare for å havne i alvorlige økonomiske problemer. Kredittkort, lån eller andre gjeldssaldoer som ikke betales i tide, kan sendes til et inkassobyrå. Når du har gjeld som har blitt henvist til inkasso, kan kreditoren deretter sende saken videre til namsmannen for å søke om tvangssalg av eiendommen din. Dette er for å dekke alt utstående krav.

Hva er inkasso?

Inkasso pågår når en tredjepart (som et inkassobyrå eller et firma) forsøker å få tilbake penger som skyldnere skylder. Hvis låne- eller kredittkortbetalingene er for sent, kan et inkassobyrå prøve å komme i kontakt med deg. Denne artikkelen gir en omfattende veiledning om hvordan du unngår inkasso. Denne detaljerte veiledningen vil hjelpe deg gjennom inkassoprosessen hvis gjelden din noen gang går så langt.

Unngå manglende betalinger

Vi anbefaler at du iverksette tiltak så snart det blir klart at du har eller kommer til å have i økonomiske ubalanse. Ikke begrav hodet i sanden og forvent et positivt resultat. Hvis du har problemer med å betale boliglånet, er en enkel løsning å søke om refinansiering med sikkerhet i bolig. Du kan være kvalifisert for lavere rente ved å bytte til en ny utlåner. En enkelt forsinket betaling, selv om det er raskt gjort opp for seg, kan forbli på kredittscoren din og gjøre det vanskeligere å få kreditt i fremtiden.

Bekreft om forpliktelsen faktisk er din

Dette er et viktig skritt siden det etablerer eierskap til lånet. Skyldbeløpet, gjeldens art, kreditors identitet og andre relevante fakta vil alle bli inkludert i et inkassobrev. Du har 30 dager på deg til å klage på gjelden dersom det var feil.

Vurder dine mange betalingsvalg

Du har vanligvis to valg når det gjelder nedbetaling av gjeld. Gjenstående gjeld kan betales ned i et enkelt engangsbeløp eller over tid med en nedbetalingsplan. Din økonomiske situasjon og det totale beløpet på gjelden din vil avgjøre det beste alternativet. Vurder dine økonomiske ressurser og hvor mye du har råd til å betale ned før du bestemmer deg for en plan. Å jobbe med en kredittrådgiver eller melde deg på et gjeldsstyringsprogram er begge gode alternativer hvis du vil prøve å gjøre opp gjelden din.

Betale utstående krav nå

Ta kontakt med ditt inkassobyrå og få en formell avtale før du begynner å betale innbetalinger. Etter å ha mottatt avtalen og bekreftet detaljene, kan du begynne å betale. Ta kontakt med inkassobyrået etter å ha sendt den første betalingen for å bekrefte mottak, og hold oversikt over eventuelle betalinger.

Snakk med inkassobyrået om en betalingsplan

Ta kontakt med inkassobyrået og forklar din nåværende økonomiske situasjon. For å fastslå betalingsevnen din, kan de be om informasjon om din økonomi. Deretter vil de muligens gir deg et realistisk tilbud som de vet at du overholde.

Inkassobyrået kan være villig til å gjøre ett av følgende:

  • La deg betale tilbake lånet i avdrag.
  • Hvis du betaler ned noe av gjelden med ett stort beløp, vil kontoen bli stengt.
  • Hvis du har lav inntekt, har få eiendeler og din økonomiske tilstand ikke forventes å bli bedre, kan gjelden din bli slettet

 

Hvis du ikke ha fått tilbudet av de nevnte ovenfor, i de fleste tilfeller vil du kunne be om følgende:

  • Nedbetalingen på boliglånet: Du kan redusere dine månedlige betalinger på et boliglån med en 20-års løpetid ved å strekke den ut til 25 år. (Husk at dette vil resultere i høyere rentekostnader.)
  • Utsette å foreta en betaling: For å komme tilbake på sporet med boliglånsbetalingene dine, kan banken din gjøre det mulig for deg å midlertidig “pause” dem. Hvis du for eksempel skal begynne i en ny jobb, kan dette være et levedyktig valg.
  • Avdragsfrihet på boliglånet: Du kan sette mer penger på renten (spesielt hvis du nærmer deg slutten av boliglånet) i stedet for å betale ned avdraget
trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023