Søke om refinansiering

Det kan være på tide å refinansiere boliglånet ditt hvis din økonomiske situasjon har blitt bedre siden du først fikk lånet. Å endre ditt eksisterende boliglån til et med en annen utlåner kan være til fordel for din økonomiske situasjon ved å senke renten og gebyrene, gjøre betalingene mer håndterbare eller andre fordeler.

Hva er refinansiering?

Når du refinansierer boliglånet ditt, overfører du din utestående lånesaldo fra din nåværende långiver til en ny. Som en del av prosedyren kan du velge å bytte til en annen boliglånsleverandør. Du kan bytte til et nytt boliglånsprogram helt, så det er i din interesse å se nærmere på alternativene dine. Du kan bestemme deg for å bytte boliglånsleverandør hvis du finner et bedre tilbud andre steder, for eksempel en billigere rente, færre gebyrer eller mer fleksible vilkår. Ved å søke om refinansiering kan du samle all gjelden din til ett enkelt lån med lavere rente.

Refinansiering for å samle forbrukslån og kredittkortgjeld

Å samle gjeld kan være en utmerket metode under visse omstendigheter. Når en långiver tilbyr et enkelt lån til en rente som er lavere enn vektede gjennomsnittlige rente på mange kredittprodukter, kan du velge å samle gjelden i dette nye lånet.

Grunner til å søke om refinansiering

  1. Renten du betaler kan bli redusert: En redusert rente kan spare deg for massevis av penger i løpet av lånets levetid, enten kreditten din har forbedret seg drastisk siden du først sikret boliglånet eller markedet har endret seg.
  2. Andre typer lån er tilgjengelige: Kanskje du ønsker å erstatte den variable renten på et justerbart boliglån med stabiliteten til et fast, eller at du ønsker å samle all gjeld i ett lån. Når du refinansierer, kan du sammenligne flere boliglån for å se hvilket som passer best for dine behov.
  3. Øk lånekapasiteten din ved å utnytte egenkapitalen din: Refinansiering kan hjelpe deg med å spare penger og få tilgang til mer penger. Ved å benytte seg av ledige kapital i boligen din, kan du få et større lån. Selv om dette øker din samlede gjeld, er det noen ganger et bedre alternativ enn å bruke kredittkort eller andre lån for å betale for store kostnader som oppussing av huset ditt eller andre uforutsigbar utgifter.
  4. Nedbetaling av gjeld raskere: Hvis du har flere kreditorer og ulike lån med ulike betingelser, kan refinansiering bidra til å forenkle administrasjonen av gjelden din. Ved å samle gjelden din i ett lån og én månedlig betaling, kan du få bedre oversikt og mer effektivt betale ned gjelden raskere.
trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023