Rydde opp i gjelden i julen?

Juletiden er en tid for lykke, raushet og fellesskap. Men hvis du har mye gjeld, kan dette være en vanskelig tid økonomisk. Ta grep for å eliminere gjelden din denne høytiden og gi deg selv gaven av økonomisk uavhengighet. Nyt sesongen uten økonomisk stress ved å følge trinnene som er skissert i denne artikkelen for å bedre administrere og redusere gjelden din frem til og gjennom julesesongen.

Vær ærlig om gjelden din

Det første trinnet i å betale ned gjelden din denne høytiden er å ta en ærlig titt på økonomien din. Lag en fullstendig regnskapsføring av dine økonomiske forpliktelser ved å inkludere kredittkortregninger, personlige lån, studielån og alt annet du skylder. Du kan ikke ta kloke økonomiske valg med mindre du kjenner hele gjelden din.

Lag en nøyaktig økonomisk plan

Det er vesentlig for gjeldsforvaltningen over ferien å etablere et klart og realistisk budsjett. Tenk på hvor mye du kan bruke på gaver, dekorasjoner og feiringer uten å sette deg selv ytterligere i gjeld. Hold deg til forbruksplanen din og ikke gi etter for impulskjøp.

Gjør gjeldsbetalinger til en topp prioritet

Selv om det er viktig å få unna julehandelen, bør nedbetaling av gjelden være din prioritet. Dediker en betydelig sum hver måned til å betale ned forpliktelsene dine. Prioriter nedbetaling av lån med høyest rente først for å maksimere sparepengene dine. Du kan fremskynde tilbakebetalingen av gjelden din ved å foreta ytterligere betalinger eller større donasjoner.

Lag en plan for å gi gaver

Du trenger ikke sette deg i gjeld for å ta del i ferieånden. Du kan kontrollere gaveutdelingen din uten å øke gjelden din ved å følge disse retningslinjene.

 1. Secret santa: I stedet for å kjøpe mange gaver til hver person, foreslår du at alle i gruppen tegner navn og gir oppmerksomheten til bare én person.

 2. Håndlagde gaver: Lag noe unikt og gi det til noen du bryr deg om. Sentimental verdi gjør dem mer verdifulle enn sammenlignbare butikkkjøpte ting.

 3. Sett gavegrenser: Unngå å føle deg presset til å bruke for mye på dine kjære ved å diskutere og bli enige om utgiftsbegrensninger for gaver på forhånd.

Handle smart

Ditt økonomiske velvære kan bli positivt eller negativt påvirket av strategien du bruker gjennom julehandelsesongen. Her er noen måter å spare penger på når du handler julehandel:

 1. Black Friday og Cyber ​​Monday: Få mest mulig ut av disse salgsarrangementene ved å skaffe deg rimelig feriedekor og gaver. Du kan spare mest penger hvis du forbereder deg på kjøpene på forhå

 2. Prissammenligning: Du kan finne de beste kupp og rabatter ved å bruke nettsteder og applikasjoner for prissammenligning. Ikke godta det første tilbudet du får.

 3. Cash Back og belønninger: Bruk kredittkort som gir cashback eller lojalitetspoeng for å kompensere for julehandelen.

 4. Unngå impulskjøp: Ikke gi etter for fristelsen til å gjøre forhastede kjøp bare fordi det er høytider. Tenk nøye gjennom om et kjøp virkelig er nødvendig eller ikke, og om det passer godt inn i budsjettet ditt før du gjør det. Ikke la følelsene dine få deg til å ta et valg som kan koste deg penger senere.

 5. Selg uønskede gjenstander: Hvis du trenger litt ekstra inntekt for ferien, kan du velge å selge gamle ting du aldri bruker. Du kan få litt feriepenger og kvitte deg med rot samtidig ved å holde et garasjesalg, selge ting på nettet eller bruke videresalgsplattformer.

 6. Bruk mindre i ferien: Utover prisen på gaver, er det andre ferierelaterte utgifter, for eksempel for shopping, reise og vertskap. Du kan komme deg ut av gjelden denne høytiden ved å kutte ned på skjønnsmessige utgifter. Velg lavpris- eller gjør-det-selv-dekorasjoner, kutt ned på unødvendige reiser, og undersøk morsomme alternativer til å kjøpe.

 7. Konsolider og refinansier: Gjeldskonsolidering og refinansiering er to muligheter det er verdt å undersøke dersom du skylder penger på mange forpliktelser til høye renter. Gjeldskonsolidering reduserer det totale antallet rentebetalinger du må gjøre hver måned og forenkler prosessen med å foreta disse betalingene. Refinansiering av høyrentelån med rimeligere alternativer kan ha tilsvarende effekt.

 8. Søk råd fra eksperter: Søk veiledning fra en finansiell planlegger eller kredittrådgiver hvis du tror du drukner i gjeld. De kan gi deg en metodisk tilnærming til å eliminere gjelden din og gjenvinne økonomisk fotfeste.

Å betale ned gjelden din denne høytiden kan kreve litt selvkontroll og arbeid, men fordelene er verdt det. Å ta smarte beslutninger angående gaver og andre ferieutgifter og holde seg til et rimelig budsjett kan tillate deg å slappe av og nyte sesongen uten å bekymre deg for penger. Husk at jul handler om å tilbringe tid med sine kjære, ikke om nåværende priser. Sett deg selv på veien til økonomisk uavhengighet og gjør denne julesesongen til en å huske av alle de riktige grunnene.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023