Mellomfinansiering ved bytte av bolig

Mellomfinansiering kan være en livredder under en eiendomsovergang. Midlertidig finansiering kan bidra til å bygge bro over det økonomiske gapet mens du er mellom boliger, enten du oppgraderer til ditt ideelle hjem, nedbemanner for pensjonisttilværelsen eller flytter for en ny jobb. Denne artikkelen vil gå inn på hvordan mellomfinansiering fungerer, fordelene det gir, og hovedfaktorene du bør tenke på før du bestemmer deg for denne handlingen. Prosessen med å flytte inn i ditt nye hjem kan gjøres enklere ved hjelp av mellomfinansiering, så la oss komme i gang!

Mellomfinansiering: hva er det?

Når du trenger penger raskt for å bygge bro mellom kjøp av nytt hus og salg av det gamle, kan det være lurt å se nærmere på mellomfinansiering. Det er en økonomisk bro som lar deg bruke egenkapitalen i ditt nåværende hus som en forskuddsbetaling på et nytt. Når tiden er avgjørende, kan denne finansieringsformen være en livredder, slik at du kan kjøpe ditt ideelle hus før ditt nåværende selges.

Hvordan fungerer mellomfinansiering?

For å få et kortsiktig lån via mellomfinansiering kan du bruke verdien av ditt nåværende hus som sikkerhet. Slik går det vanligvis ned, trinn for trinn:

 1. Lånesøknad: Du går til en utlåner og ber om et kortsiktig lån. Den samlede egenkapitalen i både dine gamle og nye boliger vil avgjøre hvor mye av et lån du kan få.

 2. Eiendomsvurdering: Dine nåværende og fremtidige boliger blir vurdert for å fastslå deres nåværende og potensielle markedsverdier. Belåningsgraden forenkles av denne informasjonen for utlåner.

 3. Godkjenning og vilkår: mellomfinansiering vil bli gitt til deg på de avtalte vilkårene og omstendighetene hvis søknaden din blir akseptert. Lån av denne typen har ofte fast rente, betales tilbake innen ett år, og har en begrenset løpetid.

 4. Kjøp ditt nye hjem: Med mellomfinansiering i hånden kan du gå videre med kjøpet av ditt nye hus, noe som gir deg trygghet mens du venter på at din nåværende eiendom skal selges.

 5. Salg av nåværende bolig: Når du selger din nåværende eiendom, vil du bruke pengene fra salget til å betale ned mellomfinansieringen og eventuelle gebyrer eller renter som har akkumulert i løpet av den tiden.

Fordeler med mellomfinansiering

Huseiere i en overgangsperiode kan ha stor nytte av mellomfinansiering:

 1. Rask tilgang til midler: For å unngå å tape på drømmeboligen i dagens konkurranseutsatte eiendomsmarked, lar den deg flytte raskt.

 2. Fleksibel tilbakebetaling: For å gjøre ting enklere for deg selv mens du er midt i en flytting, har du muligheten til å betale avdragsfri gjennom hele låneperioden.

 3. Ingen beredskapstilbud: Tilbud på splitter nye eiendommer kan gis uten finansieringsbetingelser hvis du har tilgang til midlertidig finansiering.

 4. Bevaring av egenkapital: Du kan få pengene du har bygget opp i din tidligere eiendom uten å måtte selge den raskt eller for mindre enn den er verdt.

 5. Stressreduksjon: Besværet med å organisere salg og kjøp av hus lindres, noe som gir en mer rolig flytting.

Overveielser når du velger mellomfinansiering

Selv om mellomfinansiering kan være nyttig, er det noen ting du bør huske på før du tar steget:

 1. Kostnader og gebyrer: Sammenlignet med boliglån har renter og kostnader på mellomfinansiering en tendens til å være høyere. Finn ut hva din totale rente vil være før du låner.

 2. Tidslinje for salg: Vurder det lokale boligmarkedet og gjør en utdannet gjetning om hvor lang tid det kan ta deg å selge din nåværende bolig. Sørg for at lengden på foreløpig finansiering passer innenfor denne tidsplanen.

 3. Kredittverdighet: Din kredittscore og økonomiske soliditet vil bli sett på av potensielle långivere. Det er viktig å holde kreditten din i utmerket form hvis du ønsker å kvalifisere deg for foretrukne vilkår.

 4. Tilbakebetalingsstrategi: Sørg for at du vet hvordan du vil betale tilbake mellomfinansiering hvis du tar et, enten det er via salget av ditt nåværende hus eller en mer konvensjonell refinansiering.

 5. Utlåners omdømme: For å garantere en jevn og pålitelig prosedyre er det viktig å forske og velge en troverdig långiver med ekspertise på å tilby mellomfinansiering.

 6. Beredskapsplaner: Tenk på alternativene dine i tilfelle salget av ditt nåværende hus ikke går så knirkefritt som planlagt. Å ha et økonomisk sikkerhetsnett på plass er avgjørende for tryggheten.

Å ha tilgang til mellomfinansiering på et tidspunkt med endring, for eksempel en flytting, kan være en livredder. Du kan velge det beste valget for dine omstendigheter hvis du vet hvordan det fungerer, hvor mye det vil koste og hvor lang tid det vil ta. Enten du flytter opp, reduserer eller bare starter på nytt, kan denne typen finansiering få deg inn i drømmehuset uten å måtte stenge to boliger samtidig. Du bør se på alternativene dine, snakke med en anerkjent utlåner og bruke mellomfinansiering for å gjøre overgangen til ditt nye hus så enkelt som mulig.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023