Lån til oppussing

Å pusse opp hjemmet ditt kan gi det ett nytt liv, forbedre funksjonene og øke gjensalgsverdien. Imidlertid kan oppussingsprosjekter ha betydelige utgifter, noe som tvinger mange huseiere til å søke ekstern finansiering. Det er da oppussingslån kommer godt med. I denne artikkelen vil diskutere flere typer boligrenoveringslån som finnes, samt deres fordeler og hvordan du søker om et.

Typer lån til oppussing

Huseiere og utleiere i Norge kan velge mellom flere ulike former for oppussingslån for å finansiere oppussingsprosjekter, akkurat som de gjør i mange andre nasjoner. Du kan bruke midlene fra et av disse lånene til å reparere eller oppgradere hjemmet ditt. I Norge kan låntakere velge mellom følgende former for lån til oppussing:

 • Egenkapital lån: De som har bygget opp betydelig egenkapital i huset sitt kan være i stand til å få et lån mot den egenkapitalen. Disse lånene har lavere rente enn usikrede lån og brukes ofte til boligforbedringer. Verdien av huset ditt fungerer som sikkerhet for et lån.

 • Lån med sikkerhet i bolig: lån med sikkerhet i bolig er en annen måte å låne penger ved å bruke verdien av huset som sikkerhet. Imidlertid lar en kredittgrense deg få tilgang til finansiering etter behov, noe som gjør det til et allsidig verktøy for å finansiere boligforbedringer.

 • Forbrukslån: Å pusse opp hjemmet ditt er et annet flott program for et usikret forbrukslån. Disse typer lån har ofte høyere rente enn boliglån siden de ikke trenger sikkerhet. Kredittscore vil avgjøre lånebeløpet og betingelsene.

 • Byggelån: Et byggelån kan være det du trenger hvis du vil gjøre store endringer i boligen eller bygge nytt fra bunnen av. Store byggeprosjekter kan dra nytte av disse lånene siden de er skreddersydd for deres spesifikke behov.

 • Energieffektive renoveringslån: Noen norske finansinstitusjoner har opprettet spesialiserte renoveringslån til prosjekter som øker boligens energieffektivitet for å oppmuntre huseiere til å gjøre disse oppgraderingene. Installasjon av nye vinduer, isolasjon eller et nytt varmesystem kan alle gjøres mulig ved hjelp av et av disse lånene.

 • Kommunale oppussingstilskudd og lån: For å oppmuntre boligeiere i Norge til å forbedre energieffektiviteten til hjemmene sine og bevare landets historiske arkitektur, gir noen lokale myndigheter økonomiske insentiver i form av tilskudd og lavrentelån. Spesifikasjonene til disse programmene kan endre seg fra en by til en annen, så det er viktig å ta kontakt med din.

 • Refinansiering med renovering: Du kan legge til prisen på reparasjoner og oppgraderinger til ditt nåværende boliglån ved å refinansiere. Å spre utgiftene til oppgraderingene utover løpetiden på boliglånet ditt kan redusere betalingene dine hver måned.

Fordeler med et lån til oppussing

 • Bevar sparepenger: Et oppussingslån kan hjelpe deg å unngå å bruke livets sparepenger på boligforbedringer. Det er mulig å finansiere et boligoppussingsprosjekt uten å sette ens økonomiske sikkerhet i fare.

 • Fleksible vilkår: Oppussingslån kan finnes med et bredt spekter av tilbakebetalingsalternativer, slik at du kan velge et som fungerer for deg. Du har fleksibiliteten til å velge det lånet som best passer dine behov når det gjelder rente, løpetid og månedlig betalingsbeløp.

 • Økt eiendomsverdi: Å sette penger i boligforbedringer resulterer vanligvis i en betydelig økning i verdien på huset ditt. Denne verdiforbedringen kan bidra til å redusere den totale kostnaden for lånet og gjøre salget mer lukrativt.

 • Skattefradrag: Rentene du betaler på boliglånet kan være fradragsberettiget. Ta kontakt med en skatteekspert for å se om du kan dra nytte av dette.

Huseiere kan gjøre oppussingsfantasiene sine til virkelighet uten å tømme ressursene fullstendig ved hjelp av et oppussingslån. Med flere ulike lånevalg og fleksible nedbetalingsperioder å vurdere, er det viktig å velge det som passer best med din ombyggingsplan og budsjett. Hvis du ønsker å pusse opp huset ditt, enten det er bare kjøkkenet, badet eller begge deler, kan et oppussingslån hjelpe. Hvis du trenger hjelp til å finne ut hvordan du skal betale for oppussingen, ta kontakt med oss i FinansEiendom. Vi hjelper deg med søknaden og innhenter flere gode tilbud for deg.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023