Hvordan forbedre kredittscore?

Din kredittscore er avgjørende. Jo høyere kredittscore, jo lettere er det å få kreditt til rimelige priser. Kreditt, lån, boliglån, mobiltelefonkontrakter og andre former for økonomisk bistand kan alle gjøres vanskeligere å få. Alle kan ha nytte av å opprettholde en høy kredittscore, selv om de ikke har planer om å låne penger. Å ha utmerket kreditt gjør det lettere å leie et sted, bli dekket av forsikring og bli akseptert for de beste kredittkortene.

Hva er en kredittscore?

Det er et faktum som banker og andre finansinstitusjoner bruker for å avgjøre om en potensiell låntaker har en lav eller høy risiko for lån av alle slag, inkludert bedriftslån. Hvor sannsynlig det er at du betaler rettidig og tilbakebetaling av lån er en viktig faktor for å avgjøre kredittverdigheten din.

Din kredittscore er basert på flere faktorer. Betraktninger kan omfatte låntakers betalingshistorikk, totale gjeld, lengde på kreditthistorikk, forespurt lånebeløp og eksisterende kredittlinjer (inkludert, men ikke begrenset til kredittkort, kassekredittlinjer, forbrukslån, utstyrsleieavtaler, boliglån og verktøy kontoer).

Det er et godt tidspunkt å begynne å tenke på måter å forbedre kredittpoengsummen din hvis den trenger det. Å forbedre kreditten din krever tid og utholdenhet, men å følge disse tiltakene kan sette deg på rett rute.

1. Bygg din kreditthistorie

Hvis du ikke har noen kreditthistorikk eller en kort en, kan potensielle långivere ha vanskeligheter ved å vurdere deg, noe som kan redusere kredittpoengsummen din. Dette er et utbredt problem både blant unge og nylige innvandrere. Heldigvis kan du iverksette tiltak for å forbedre kredittverdigheten din.

2. Utfør regelmessige betalinger i tide

En metode for å demonstrere din pålitelighet som låntaker og din evne til å administrere kreditt på riktig måte, er å foreta alle dine månedlige betalinger i henhold til tidsplanen og i sin helhet. Jo lenger du har hatt kontoer åpne og behandlet på riktig måte, jo høyere sannsynligheten for at poengsummen din øker. Du bør imidlertid lære hvordan inaktivitet på kredittkort kan påvirke poengsummen din.

3. La gamle kontoer være åpne

Du kan være ivrig etter å få fjernet alle spor etter studielånet eller billånet fra kreditposten din etter at du har betalt dem ned. Gjeldsregistreringer kan være fordelaktige for kredittpoengsummen din så lenge betalingene ble utført i tide og i sin helhet. Kredittkortkontoene dine bør behandles på samme måte. Din kredittpoengsum kan falle hvis du stenger en kredittkortkonto siden din tilgjengelige kreditt vil bli redusert. Bruksgraden din vil øke dersom du fortsetter å bruke andre kredittformer eller har utestående låneforpliktelser. Negativ gjeld som kan redusere kredittpoengene forsvinner av seg selv over tid.

4. Unngå flere søknader

Å sende inn flere lånesøknader kan sende feil melding til potensielle långivere. Be om et «tilbudssøk» i stedet for et «kredittsøk» fra utlåner hvis alt du vil gjøre er å lete etter priser. Kredittrapporten din vil ikke gjenspeile dette. Gjennom oss i FinansEiendom kan du sende inn en søknad og få tilbud fra flere banker.

5. Demonstrere generell pålitelighet ved betaling av regninger

Det er fortsatt avgjørende å betale strøm- og vann regningene dine i tide, så vel som hjemme-, mobil- og internettregningene dine, selv om denne informasjonen ikke er inkludert i kredittrapporten din. Hvis du ikke betaler for disse tjenesten, kan kreditor selge gjelden din til et inkassobyrå og/eller rapportere misligholdet til et kredittopplysningsbyrå.

6. Begrens hyppigheten av kontoåpningsforespørsler

Du bør begrense antallet kredittsøknader du gjør, selv om du trenger å opprette kontoer for å forbedre din kredittscore. Mange henvendelser, som kan være forårsaket av å søke om kreditt, kan skade kredittvurderingene dine individuelt og kumulativt. Kredittpoengene dine kan få et slag hvis du åpner en ny konto, siden det vil senke den gjennomsnittlige kontoalderen din.

Selv om forespørsler og kontoalder har svært liten innvirkning på poengsummen din, bør du begrense antall søknader du sender. Den eneste gangen dette ikke er tilfelle, er når du sammenligner renter på store kjøp som bil eller hus. Noen få henvendelser i løpet av to uker kan bli ignorert av kredittscoringsalgoritmer siden de oppfatter shopping som ikke-risikofylt oppførsel.

I hvilken tidsramme kan man forvente å se en økning i kredittpoengsummen deres?

Det kan ta litt tid å øke din kredittscore. Det kan for eksempel gå noen måneder før de positive effektene av nye kontoer begynner å dukke opp på kreditposten din og poengsummen din. Forsinkede betalinger og annen negativ informasjon kan forbli på en kredittrapport i opptil seks år. Men etter hvert som du fortsetter med gode vaner, vil betydningen deres forsvinne.

Bedre pengestyring kan ha en betydelig innvirkning på kredittscore og økonomisk velvære over tid. Du kan bruke denne informasjonen til din fordel når du søker om kreditt. Men du bør være oppmerksom på eventuell feil informasjon som vises på kredittrapporten din, slik at du kan ta skritt for å rette opp situasjonen og redusere effekten den vil ha fremover. Kontakt et kredittrapporteringsbyrå hvis du er nysgjerrig på din kredittscore eller detaljene i kredittrapporten. Bekreft at dataene er korrekte og at identiteten din ikke har blitt misbrukt for å søke om kreditt. Trenger du litt hjelp? FinansEiendom er klar til å hjelpe på alle måter vi kan. Hvis du har problemer med kreditt, inkasso eller betalingsanmerkninger, vennligst ring oss eller send en søknad.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023