Hva er en 3 god kredittscore?

Långivere sjekker nesten alltid din kredittscore når du søker om et boliglån, forbrukslån eller kredittkort. Så hvilken betydning har du kredittscore, og hvordan kan du vite om den er bra eller dårlig?

Det er avgjørende å definere hva en kredittscore er før vi diskuterer gode og negative kredittvurderinger. En kredittscore er et tall som oppsummerer informasjonen i kredittrapporten din. Din kredittscore beregnes ut fra en rekke faktorer, inkludert antall og typer kontoer du har, hvor ofte du søker om ett nytt lån og betalingshistorikken din.

Bisnode og Experian bruker et kredittscoresystem som gir en kredittscore mellom 1-100, der 100 er best. Hvis du har en kredittscore på over 70 vil du bli kategorisert som «lav risiko» og vil ha større sannsynlighet for å få innvilget lån. Lindorff derimot benytter seg av et kredittscoresystem hvor man blir vurdert fra 1-5, der 5 er høyest mulig rating. Hvis du har en kredittscore på 4 eller over vil du bli kategorisert som «lav risiko» og vil ha større sannsynlighet for å få innvilget lån. Din kredittscore kan vurderes ut ifra en rekke kredittscoremodeller, som hver bruker sin unike formel. Selv om det finnes flere modeller, rapporteres flertallet av poengsummene i området fra 1 til 100.

Hvordan kan en god kredittscore hjelpe deg?

En kredittscore er en numerisk representasjon av “risikoen” du utgjør som låntaker, bestemt av kredittrapportene dine. Enkelt sagt, det indikerer til kreditorer om de skal det er gunstig å godkjenne din lånesøknad eller ikke. Långiveres beslutninger om å gi deg et lån er delvis informert av kredittpoengsummen din. Å ha en høy kredittscore åpner for flere lånemuligheter for deg. Hvis du søker om et lån og utlåner godtar deg, vil en høy kredittscore forbedre sjansene dine for å få bedre rente, betingelser og vilkår. Sannsynligheten for å få en godkjent lånesøknad med gunstigere betingelser, som reduserte renter og gebyrer, øker etter hvert som kredittscore øker. Dette kan føre til betydelige kostnadsreduksjoner gjennom hele lånet.

Det er andre elementer som långivere ser på i tillegg til din kredittscore når de bestemmer seg for om de skal godkjenne lånet eller hvilken rente de skal tilby. Likevel kan det å kjenne kredittpoengene dine hjelpe deg med å velge hvilke tilbud du vil søke etter og hvor du skal fokusere innsatsen for best sjanse for godkjenning.

Hva påvirker kredittpoengene dine?

All kredittscore kan bli påvirket av de samme årsakene, som vanligvis kan deles inn i følgende fem klasser:

  • Betalingshistorikk: Du kan forbedre kredittvurderingen din ved å betale regningene dine i tide hver måned. Men vurderingene dine kan få et slag hvis du unnlater å foreta betalinger i tide og har pågående inkasso og betalingsanmerkninger.

  • Bruk av kreditt: Prosentandelen av tilgjengelig kreditt du bruker på rullerende kontoer, det totale beløpet du skylder og antall kontoer som har saldo er alle relevante faktorer.

  • Kreditthistorie lengde: Gjennomsnittsalderen på alle kredittkontoene dine, samt alderen på de eldste og nyeste kontoene dine, er inkludert her.

  • En rekke bankkontoer: Det er viktig å tenke på “kredittmiksen”, eller kombinasjonen av kredittkortet og forbrukslån kontoer som du er ansvarlig for å vedlikeholde (som kredittkort og andre typer kredittlinjer). Det er bra for karakterene dine hvis du kan vise at du kan håndtere begge typer kontoer på riktig måte.

  • Siste historikken: Nye kontosøknader og åpninger tas i betraktning.

Hva en god kredittscore kan gi deg

Hvorvidt eller om du kan få et lån, og til hvilken rente, avhenger sterkt av din kredittscore. Blant de mange fordelene med en høy kredittscore er følgende:

    • Et fristende alternativ for bilfinansiering

    • Et boliglån med en attraktiv rente.

    • Muligheten til å etablere ny kreditt for å møte uventede økonomiske behov hvis et eksisterende lån ikke er tilstrekkelig til å gjøre det

En ekstra fordel med å ha en høy kredittscore er lavere kostnad for bilforsikring. Noen utleiere sjekker også leietakernes kredittrapporter. Å ha en høy kredittscore er gunstig uansett om du har tenkt å bruke kreditt om kort tid eller ikke.

Hva er en god kredittscore - FAQ

1. Hvordan kan en lav kredittscore påvirke en persons evne til å få boliglån eller andre store lån?

En lav kredittscore kan redusere en persons evne til å få boliglån eller andre store lån ved å øke risikoen sett fra långivers perspektiv. Långivere kan være mindre tilbøyelige til å gi lån til en person med lav kredittscore på grunn av bekymringer om tilbakebetalingsevne og -vilje. I tillegg kan de som får lån tilbudt, få høyere renter og mindre gunstige betingelser, noe som kan gjøre lånet dyrere over tid.

2. Hva kan en person gjøre for å forbedre en dårlig kredittscore, spesielt hvis de har inkasso eller betalingsanmerkninger?

For å forbedre en dårlig kredittscore, spesielt hvis det er inkasso eller betalingsanmerkninger, er det viktig å ta skritt for å rydde opp i gjeld og forbedre betalingshistorikken. Dette kan inkludere å lage en plan for gjeldsavvikling, betale regninger i tide, og forhandle om eventuelle betalingsanmerkninger for å få dem fjernet eller merket som betalt. Å holde seg til en stram budsjettplan og unngå å pådra seg ny gjeld kan også bidra til å forbedre kredittscoren over tid.

3. Hva er de vanligste feilene som kan føre til en lav kredittscore, og hvordan kan de unngås?

De vanligste feilene som kan føre til en lav kredittscore inkluderer manglende betalinger eller forsinkede betalinger på regninger, høyt gjeldsnivå i forhold til tilgjengelig kredittgrense, åpning av mange nye kredittkontoer på kort tid, og å ignorere eller ikke forstå kredittrapporter og kredittscore. Disse feilene kan unngås ved å opprettholde sunne økonomiske vaner, som å betale regninger i tide, holde gjeldsnivået lavt, og overvåke kredittrapportene regelmessig for å oppdage eventuelle feil eller uregelmessigheter.

trustpilot

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023