Bli kvitt restskatt

Føler du deg fanget av fjellet av ubetalte restskatt? Bekymrer du deg for hvordan du noen gang vil betale ned skatteregningen? Vi i FinansEiendom er her for å hjelpe deg med å bli kvitt din restskatt, gjenvinne finansiell stabilitet og forbedre din økonomiske situasjon betydelig.

Hvorfor har du restskatt?

Det vi kaller «restskatter» refererer til økonomiske forpliktelser fra tidligere år. Disse skattene ble enten ikke betalt helt eller delvis i løpet av det året de forfalt. En skattebetaler kan skylde penger til den føderale regjeringen, en statlig regjering eller begge deler. Skattyter må betale ikke bare skattene selv, men også eventuelle bøter og renter som har påløpt på grunn av manglende betaling.

Hva vil skje med meg hvis jeg ikke betaler restskatt?

Du vil få et offisielt brev som ber deg om betaling av utestående skatter. Varselet vil ofte kreve full betaling innen 21 dager. Hvis skattemyndighetene ikke har mottatt betaling innen 60 dager, vil innkrevingshandlinger mest sannsynlig bli iverksatt. Det vil bli belastet renter og bøter på eventuelle skattesaldoer mens de venter på å bli betalt.

Hvordan kan jeg gjøre opp skattegjelden min?

Det er mange alternativer tilgjengelig for å betale tilbake skatt. Det finnes alternativer hvis du ikke kan foreta en betaling på dette tidspunktet. Det verste du kan gjøre er å ignorere problemet når det alltid er valg tilgjengelig.

  1. Betale ned skatten: Dette er den enkleste metoden for å betale ned skattegjeld. Ved å betale ned skattebeløpet så snart som mulig kan du spare penger på renter og bøter. Den nåværende høye renten vil øke det totale beløpet du skylder staten. Hvis du trenger mer tid til å betale ned skatteregningen, vil skattemyndighetene gi deg en kort forlengelse på 120 dager. Skattegjelden vil fortsatt påløpe renter og bøter, men du vil ha mer tid til å betale dem ned.
  2. Lag en forespørsel om betalingsplan: det er fult mulig å sette opp en månedlig betalingsplan hvis du ber om en. Inntil utestående gjeld er betalt i sin helhet, tilkommer renter daglig. Dette kan være det beste alternativet hvis du skylder mer enn du er i stand til å betale innen 120 dager. Hvis skattytere ikke foretar betalinger i henhold til skattemyndighetenes fastsatte tidsplan, har byrået rett til å si opp avdragsavtalen og fortsette med håndhevelse.
logo-white

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

Org. nr 922 972 516

Kontakt oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Kontact oss

Trenger du hjelp med å fylle ut et skjema, eller har andre spørsmål? La oss hjelpe deg!

Åpningstider

Mandag – Fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 10:00 – 15:00

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2023